logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

У ДПС розповіли, чи необхідно застосовувати РРО в разі продажу товарів через Інтернет

26-03-2024 11:07202

У ДПС розповіли, чи необхідно застосовувати РРО в разі продажу товарів через Інтернет
Фото: соцмережі

Головне управління ДПС у Львівській області постійно отримує інформацію про факти господарської діяльності без державної реєстрації та вкотре нагадує громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання, у випадку систематичної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг) та платникам, які здійснюють діяльність за допомогою інтернет – магазинів – про необхідність застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних документів. 

Зокрема, нещодавно на підставі отриманої інформації працівники підрозділу фактичних перевірок  провели перевірку суб’єкта господарювання, який займається торгівельною діяльністю  з продажу мототехніки, запчастин та аксесуарів до неї, а також надає послуги з ремонту та технічного обслуговування квадроциклів і мотоциклів, та здійснює торгівлю через мережу Інтернет з фактичним використанням торгівельного майданчику. 

Працівники управління податкового аудиту провели контрольну розрахункову операцію (квадроцикл на загальну суму 110,6 тис грн) та встановили порушення вимог п. 1, п. 2, ст. 3 Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами та доповненнями), а саме:

- проведення розрахункової операції без застосування реєстратора розрахункових операцій;

- не видача особам, які отримали товар, розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.

За результатами проведеної фактичної перевірки складено акт перевірки та будуть застосовані відповідні штрафні/фінансові санкції. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news