logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Франція пообіцяла поставити Україні 78 САУ Caesar та збільшити постачання боєприпасів

27-03-2024 10:09191

Франція пообіцяла поставити Україні 78 САУ Caesar та збільшити постачання боєприпасів
Фото: ілюстративне

Міністр оборони Франції Себатьєн Лекорню запевнив, що Париж незабаром зможе поставити Україні 78 самохідних артилерійських установок Caesar, а також збільшить постачання боєприпасів.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на AP.

На пресконференції Лекорню заявив, що між Франція, Україна та Данія досягнули домовленості про фінансування самохідних 155-мм гаубиць Caesar, що дозволить Парижу їх «швидко доставити».

За його словами, Франція також має на меті поставити Україні 80 тисяч снарядів для 155-мм гармат цього року – в порівнянні з 30 тисячами, які передала від початку широкомасштабного вторгнення.

Крім того, зазначив міністр оборони, Франція бере участь у пошуках наявних запасів пороху та боєприпасів, які можна було б купити в країнах за межами Євросоюзу в межах ініціативи Чехії.

Водночас Лекорню заявив, що європейські країни повинні зменшити свою залежність від США у забезпеченні безпеки на континенті.

«Це абсолютна необхідність. Як на мене.., це неправильно, що американські платники податків повинні платити так багато за безпеку європейців», – наголосив він.

Раніше повідомляли, що франко-німецька група збройових компаній KNDS створить нову дочірню компанію, виробництво якої розміститься на території України.

За увесь час повномасштабної війни Україна отримала 30 Caesar та 38 броньованих машин AMX10RC, а на початку року Париж повідомив про плани виготовити для України ще 78 САУ Caesar. 

Перед цим Лекорню казав також про плани залучити до співпраці з українським ОПК французьку компанію Delair, яка спеціалізується на безпілотниках.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news