logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

У ДПС розповіли, чи треба ріієлторам повідомляти в податкову про укладені угоди

27-03-2024 10:51173

У ДПС розповіли, чи треба ріієлторам повідомляти в податкову про укладені угоди
Фото: соцмережі

Рієлтори зобов’язані надсилати до податкової інформацію про укладені за їхнім посередництвом угоди про оренду нерухомості.

У Головному управлінні ДПС у Львівській області поінформували про те, що податкові органи області регулярно моніторять відкриті соцмережі та інтернет-майданчики щодо оренди нерухомості на предмет актуальних оголошень про продаж/оренду нерухомості та співпрацюють зі суб’єктами господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості.

Адже, відповідно до п. п. 170.1.6 ст. 170 Податкового кодексу України, суб’єкти господарювання,  які провадять посередницьку діяльність , пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтори), зобов’язані надсилати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтор несе відповідальність, передбачену статтею 119 прим. 1 Податкового кодексу України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news