logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

У Варшаві розпочала роботу «Коаліція бронетехніки» для України

27-03-2024 14:23243

У Варшаві розпочала роботу «Коаліція бронетехніки» для України
Фото: Міністерство оборони України

У Варшаві учора, 26 березня, відбулося відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України. Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Ця ініціатива була запропонована Польщею та Німеччиною і вже має підтримку Великої Британії, Швеції та Італії. Українську делегацію очолює заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Коаліція бронетехніки має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками», – наголосив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

У рамках Коаліції бронетехніки створено чотири синдикати. На кожен синдикат покладено певні завдання: постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; їх технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування  бронетехніки на полі бою.

«Це дуже важлива ініціатива наших союзників, з огляду на наявну проблематику у ЗСУ з ремонтом бронетехніки іноземних зразків. Сподіваюсь, за допомогою союзників нам вдасться швидко, наскільки це можливо, створити в Україні ефективну ремонтну базу західної бронетехніки», - розповів заступник Міністра оборони України.

Попередній успіх Коаліції на підтримку України, зокрема танкової Коаліції, свідчить про потенціал для подальшого розвитку та співпраці у сфері бронетехніки.

«Наші воїни мають бути максимально захищеними за надійною бронею під час виконання бойових завдань. Вони мають мати надійні та сучасні інструменти для ведення війни», – наголосив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За словами заступника Міністра оборони України, у рамках новоствореної Коаліції буде розроблено відповідну дорожню карту, яка відповідатиме стратегії розвитку Збройних Сил України.

Передбачається, що у довгостроковій перспективі країни-учасники танкової Коаліції та Коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно промислове партнерство.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news