У Львові вперше проведуть відбірний етап на чемпіонат Європи з корфболу

http://leopolis.news/post/10335/u-lvovi-vpershe-provedut-vidbirnyy-etap-na-chempionat-evropy-z-korfbolu

30/10/2019

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

На змагання до Львова з’їдуться представники України, Білорусі, Вірменії, Греції, Туреччини, Швеції та Швейцарії. Дві найкращі команди за підсумками турніру зможуть кваліфікуватися в основний раунд, який відбудеться 2020 року в Польщі.

Корфбол – це гендерно рівна гра, яку заснував на початку ХХ століття в Нідерландах учитель фізичної культури для об’єднання та пошуку спільних спортивних інтересів у хлопців та дівчат. Сьогодні корфбол у світі представлений низкою континентальних та світових змагань. Україна стала 60-ю країною, яка долучилася до цього руху з 2013 року.

На сьогодні в активі Всеукраїнської федерації корфболу є участь національної команди у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи з корфболу у 2017 р, який проходив в Угорщині (Будапешт). Проте вже цього року Міжнародна федерація корфболу прийняла і задовольнила заявку на проведення аналогічного раунду у Львові, в період з 1 до 3 листопада (палац спорту «Галичина»).

Додатково під час чемпіонату будуть офіційні зустрічі, де буде погоджено план дій розвитку корфболу в співпраці з іншими країнами, оскільки з 2020 року наша федерація стала одним з учасників програми Erasmus+.

Leopolis.news