logo
28/04
2 ...

До Польщі не вдалось вивезти розібрану етно-хатку (ФОТО)

29-03-2024 16:30380

До Польщі не вдалось вивезти розібрану етно-хатку (ФОТО)
Фото: Львівської митниці

У пункт пропуску «Краківець - Корчова» у напрямку «виїзд з України» прибула вантажівка під керуванням 48-річного жителя Черкаської області.

Як повідомляє Львівська митниця, згідно з товаросупровідними документами водій переміщував майже 40 м³  деревини (лісоматеріали розпиляні уздовж, не стругані, не шліфовані і пиломатеріали обрізні хвойних порід - сосна звичайна). Продавцем деревини значилось одне з черкаських підприємств, покупцем – компанія, зареєстрована  Республіці Польща.

Для перевірки законності переміщення вантажу, митниця звернулась для проведення експертизи до Національного лісотехнічного університету України.

За результатами перевірки  науковці встановили, що вказана деревина була у використанні, має ознаки природнього старіння, механічні пошкодження внаслідок демонтажу, штучні отвори і пази для з’єднання тощо. Ці дані повністю суперечать інформації, яка була вказана  у декларації і сертифікаті про походження лісо- та пиломатеріалів.    

За інформацією працівників митниці, деревина такого типу має високу ціну за кордоном і йде на  спорудження етно-будинків, які раніше могли бути демонтовані в Україні.  

За цим фактом складено адмінпротокол, відповідно до  ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Деревину тимчасово вилучено до розгляду справи у суді.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news