logo
03/05
02/05
01/05
2 ...

На Самбірщині факультет радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки Військового інституту танкових військ відзначив своє 30-річчя

31-03-2024 12:17188

На Самбірщині факультет радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки Військового інституту танкових військ відзначив своє 30-річчя
Фото: Миколи Сенейка

Факультет радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки Військового інституту танкових військ Національного технічного університету  «Харківський політехнічний інститут» відзначив 30-ту річницю з дня його створення. Через війну ювілей святкували не в стінах рідного навчального закладу, а в сесійній залі Самбірської районної ради.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Урочистості розпочалися з молитви, виконання Гімну, вшанування пам’яті всіх полеглих на війні. З інформаційною довідкою про факультет, навчання і завдання, а також з вітанням виступив бригадний генерал Олександр Серпухов. Він подякував керівництву Самбірської районної військової адміністрації за те, що прийняли їх на своїй території, де зараз успішно продовжують навчання.

Привітав тих, хто обрав професію військовослужбовця, начальник Самбірської РВА Іван  Ільчишин. Він сказав: «В сучасній російсько-українській війні танкісти є основним мобільним засобом вогневої підтримки інших родів військ і надійним щитом. Випускники вишу щодня на полі бою з путінським агресором демонструють мужність, героїзм та щиру відданість українському народові. Бажаю вам насамперед перемоги над ворогом, міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, натхнення, нових ратних звершень. Щиро вірю, що наступні ювілейні дні народження будете відзначати у рідних стінах  і в мирній країні».

Відтак, щоб наші захисники завжди були під Господньою опікою, очільник РВА Іван Ільчишин подарував бригадному генералу Олександру Серпухову чудотворний образ Самбірської Богородиці, а також багатьох офіцерів, сержантів, солдатів нагородив Грамотами. 

У свою чергу бригадний генерал  в урочистій обстановці чималу групу  військовослужбовців нагородив відзнаками командувача, цінними подарунками, пам'ятними медалями тощо. 

Ювілей факультету військового вишу не обійшовся без пісень. На сцені звучали композиції - «Солдат», «В саду осіннім айстри білі». Прикрасив урочистості бальний танець і сюрприз - музичний виступ дуету військових.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news