logo
03/05
02/05
01/05
2 ...

Львів сьогодні попрощається з воїном Віталієм Мусурівським

01-04-2024 08:19601

Львів сьогодні попрощається з воїном Віталієм Мусурівським
Фото: ЛМР

У понеділок, 1 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцем Віталієм Мусурівським, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка захисника

Віталій Мусурівський (04.10.1990-08.12.2023) Уродженець села Недобоївці Чернівецької області

Здобув середню освіту у Недобоївському ліцеї імені Григорія Томіна. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах Збройних Сил України.

Повернувшись, працював у рідному селі, вирізнявся винятковою старанністю в роботі. У той же час доглядав батьків.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Не зважаючи на отримане у бою поранення, після реабілітації одразу повернувся на фронт до побратимів. Проходив військовий вишкіл за кордоном та здобув звання «молодший сержант».

Наприкінці 2023 року рідні втратили зв’язок із Віталієм Мусурівським. Його вдалося знайти тільки після 4-х місяців безперервних пошуків.

У Героя залишилися двоє братів з родинами, син та наречена.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news