logo
03/05
02/05
2 ...

Студентка ЛНУ ім. І. Франка перемогла на міжнародному мовно-літературному конкурсі

01-04-2024 18:37209

Студентка ЛНУ ім. І. Франка перемогла на міжнародному мовно-літературному  конкурсі
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

Студентка другого курсу факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Юлія Баженова під керівництвом доцента кафедри мови ЗМІ, заступника декана факультету журналістики Андрія Яценка виборола перемогу у XIV Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів закладів вищої освіти.

Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки України № 398 від 26 березня 2024 року, інформує пресцентр університету.

Цьогоріч мовно-літературні змагання присвятили 210-річчю від дня народження Великого Кобзаря. У конкурсі взяли участь учні закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти, студенти та курсанти закладів вищої освіти з усіх регіонів України.

Юлія розповідає, що у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка бере участь ще з п’ятого класу, тож занурена в цю тему давно. «Конкурс відбувається у декілька етапів: отримавши перемогу на районному та обласному етапах, я взяла участь у всеукраїнському. Завдання полягає в тому, щоб за визначений час (а це декілька годин) написати текст у зазначеному жанрі, посилаючись на творчість Тараса Шевченка або на його біографічну довідку, – розповідає студентка. – Цьогоріч на останньому етапі потрібно було написати обґрунтування для наукового дослідження творчості Шевченка, завдання було більше науковим, ніж творчим. Але все було гаразд, бо перед конкурсом я дослідила деякі роботи шевченкознавців і почитала «Кобзар»».

«Я люблю атмосферу цього конкурсу, бо щорічно в його межах збираються люди різного віку, знайомляться в своїх авдиторіях, разом чекають на аркуші з завданнями. А потім впродовж декількох годин у світі існую тільки я, моя ручка і потік ідей, які треба впорядкувати в межах тексту»,  – додає Юлія, зазначаючи, що отримала приємні враження від результату і радіє, що перемогла.

Leopolis.news