logo
02/05
01/05
2 ...

Студенти ЛНМУ взяли участь у міжнародній конференції з безпеки життєдіяльності

02-04-2024 09:46216

Студенти ЛНМУ взяли участь у міжнародній конференції з безпеки життєдіяльності
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Наприкінці минулого тижня, 28-29 березня,  студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького взяли участь у ХІХ міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених, курсантів та студентів  «Проблеми та перспективи розвитку системи безпеки життєдіяльності», що відбулась у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. 

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Під час відкриття заходу з вітальним словом до присутніх звернулися ректор, генерал-майор служби цивільного захисту, кандидат наук з державного управління Дмитро Бондар, т.в.о. проректора з науково-дослідної роботи, полковник служби цивільного захисту, професор Василь Попович, голова Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України, професорка Олеся Ващук, проректорка з наукової роботи Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, професорка Вікторія Сергієнко та заступниця начальника кафедри безпеки об’єктів будівництва та охорони праці, професорка Тетяна Костенко. 

Метою конференції був обмін досвідом, налагодження контактів, наукова та практична співпраця в ім’я захисту прав і свобод, життя та здоров’я населення України. На пленарному засіданні виступили представники шести різних закладів і установ із Черкас, Львова, Києва, Вроцлава (Польща) та Домброви Гурнічей (Польща). Для участі у конференції було подано 236 тез доповідей з 18 закладів вищої освіти. Робота наукового симпозіуму складалася з 10 тематичних напрямків, один з яких був присвячений медицині в умовах воєнного стану. Впродовж двох днів конференції під час секційних засідань відбувалися цікаві презентації та жваві дискусії.  Також, усі бажаючі мали можливість взяти участь у тренінгу з безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану, під час якого, серед іншого, відпрацьовувалось: 

  • дії в умовах артобстрілів та під час виявлення боєприпасів та вибухонебезпечних предметів;
  • безпечність параметрів функціонування укриттів і бомбосховищ; 
  • особливості застосування пожежної та аварійно-рятувальної техніки; 
  • основи медицини в умовах воєнного стану; 
  • кризова психологія  

ЛНМУ ім. Данила Галицького висловлює подяку за запрошення до співорганізації конференції, її проведення за надскладних умов сьогодення на належному науково-організаційному рівні, за надану можливість комунікації, встановлення нових контактів та збагачення сучасними знаннями.

Leopolis.news