logo
03/05
02/05
2 ...

На Самбірщині у річницю загибелі захисника Ігоря Мисяки відкрили йому пам’ятну дошку

02-04-2024 11:24229

На Самбірщині у річницю загибелі захисника Ігоря Мисяки відкрили йому пам’ятну дошку
Фото: з відкритих джерел

Вчора, 1 квітня, на фасаді Билицької гімназії Бісковицької ТГ Самбірського району урочисто відкрито меморіальну дошку колишньому учневі, захиснику України. Він загинув 1 квітня 2023 року під час звільнення Херсонщини від російських окупантів.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Так вчителі, учні, представники влади, односельці увічнили пам’ять того, хто у віці 30 років віддав життя за вільну і соборну Україну. Зазначалося, що Ігор Мисяк міг багато доброго зробити. Навчався на історичному факультеті Дрогобицького педагогічного університету. Був активним учасником Революції Гідності. З осені 2014 і до кінця літа 2015 року проходив службу в героїчному полку «Азов». У ньому служив санітаром на «швидкій» і водночас був бійцем-рятувальником поранених побратимів.

 На початку березня 2022 року Ігор Мисяк вступив до підрозділу Сил територіальної оборони ЗСУ. Згодом служив у лавах окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Зарекомендував себе як талановитий поет, прозаїк. Друкувався у журналах «Літературний Чернігів», «Дзвін», антології «Молоді голоси». Його літературні твори побачили світ у кількох альманахах.

До початку великої війни Ігор Мисяк став лавреатом конкурсу «Хортицькі дзвони 2018», фестивалю «Ірпінський Парнас 2018», конкурсу «Житомир ТЕМ 2019» та фестивалю «Ан Т-Р-Акт 2020».

Але через путінську орду Самбірщина та Україна в особі військовослужбовця Ігоря Мисяка втратили не лише захисника, а й талановиту постать. Він міг віршами, прозовими творами збагатити національну літературу. Та цьому не судилося. Відтак сьогоднішнім та майбутнім учням гімназії с. Биличі пам’ятна дошка нагадуватиме їм про лихо війни, що прийшло на нашу землю з московії, та тих, хто дорогою ціною здобував нам волю, наближав Перемогу.

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news