logo
02/05
2 ...

У ЛНУ ім. І. Франка обговорили можливості для навчання осіб з тимчасово окупованих територій

02-04-2024 17:56269

У ЛНУ ім. І. Франка обговорили можливості для навчання осіб з тимчасово окупованих територій
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

2 квітня 2024 року в межах моніторингу закладів вищої освіти щодо діяльності освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», було здійснено моніторинговий візит до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Як інформує пресцентр ЛНУ ім. І. Франка, у зустрічі взяли участь представник Уповноваженого з прав людини у Львівській області Тарас Подвірний, юристка ГО «Громадський холдинг «Група впливу» Марія Красненко, юристка ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда»» Валерія Куберська, перший проректор ЛНУ ім. Івана Франка Андрій Гукалюк і проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар.

Основною метою візиту став моніторинг умов вступу і навчання для осіб з тимчасово окупованих територій у Львівському університеті. Йшлося, зокрема, про аналіз вебсайту ЗВО та розміщення інформації для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, консультування вступників, їхнє подальше навчання в Університеті, умови для його покращення, а також потенційні проблеми, які виникають під час вступу та навчання.

Під час зустрічі, перший проректор Андрій Гукалюк розповів, що в межах вступної кампанії вступникам з тимчасово окупованих територій та територій активних бойових дій надаються відповідні консультації. Разом з тим, сьогодні в Університеті в рамках підготовки до вступної кампанії оновлюється інформація для зазначених категорій вступників.

На базі університету в структурі Приймальної комісії функціонує освітній центр «Крим-Україна» «Донбас-Україна», метою якого є  допомога вступникам в реалізації їхніх можливостей для вступу у заклади вищої освіти України. В ході зустрічі обговорили питання інформаційного супроводу для осіб з ТОТ, розробки програм психологічної та соціальної підтримки.

Натомість проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар акцентував на питаннях проживання у студентських гуртожитках та співпраці зі студентськими організаціями у питаннях всебічної допомоги особам з ТОТ.

За результатами моніторингу візиту будуть складені відповідні звіти, які згодом скерують до Міністерства освіти і науки України.

Leopolis.news