logo
02/05
01/05
30/04
2 ...

Уряд схвалив будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС

02-04-2024 16:18351

Уряд схвалив будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС
Фото: mev.gov.ua

Кабінет Міністрів України схвалив розроблений Міністерством енергетики проект Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електричної станції».

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Наступний етап – його розгляд та схвалення Верховною Радою України.

Законопроектом визначаються місця розміщення енергоблоків, кількість реакторів, їх типи і загальні характеристики, а також загальні вимоги до проектування та будівництва.

«Атомна генерація на сьогодні виробляє більше половини електроенергії в Україні. Будівництво ще двох енергоблоків на майданчику Хмельницької АЕС посилить енергетичну безпеку й незалежність України та матиме позитивні наслідки для економіки країни в цілому», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Будівництво двох атомних енергоблоків збільшить виробництво електроенергії на 16 226 млн кВт*год/рік, а відпуск – на 15 415 млн кВт*год/рік.

Як зазначають в уряді, ралізація проекту здійснюватиметься виключно за рахунок коштів АТ «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із залученням кредитних можливостей, без використання коштів з державного бюджету України.

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news