logo
30/04
29/04
2 ...

У Львові закріпили новий перелік територій обслуговування мережі шкіл

03-04-2024 20:45343

У Львові закріпили новий перелік територій обслуговування мережі шкіл
Фото: ілюстративне

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав рішення про закріплення території обслуговування за закладами загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади.

Відповідний документ про це з’явився на офіційному сайті Львівської міської ради.

Міськвиконком 29 березня 2024 року прийняв рішення № 478, яке має на меті оптимізувати та покращити доступність освіти для мешканців Львівської міської територіальної громади.

Згідно з офіційним документом, виконавчий комітет міста Львова затвердив перелік територій обслуговування мережі шкіл у різних районів міста: Галицькому, Залізничному, Личаківському, Сихівському, Франківському та Шевченківському, що відображено у додатках до рішення.

Однак, є винятки, які прописані у пункті третьому. Йдеться про дозвіл на зарахування до першого класу закладу загальної середньої освіти поза затвердженою територією обслуговування дітей з таких категорій:

Дітей працівників вказаного закладу загальної середньої освіти; дітей, чиї старші брати та сестри вже навчаються у визначеному закладі загальної середньої освіти; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи.

Це відкриває можливості для родин, у яких діти можуть бути зараховані до навчального закладу попри територіальні обмеження, що є важливим кроком у забезпеченні доступності якісної освіти для всіх дітей у місті Львові.

Також, був складений перелік закладів, які прийматимуть випускників початкових шкіл для отримання базової та повної загальної середньої освіти.

Зміни внесені у зв’язку зі зміною назв вулиць, присвоєнням житловим будинкам поштових адрес відповідно до прийнятих розпоряджень у 2023-2024 роках, враховуючи пропозиції учасників освітнього процесу, для забезпечення права громадян на територіальну доступність початкової та базової середньої освіти.

Контроль за виконанням рішення покладено на заступника міського голови з гуманітарних питань.

Підготувала Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news