logo
30/04
2 ...

У Львівському ветуніверситеті відбулась лекція з діджиталізації для освітніх програм сфери охорони здоров’я

04-04-2024 18:05206

У Львівському ветуніверситеті відбулась лекція з діджиталізації для освітніх програм сфери охорони здоров’я
Фото: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицього

2 лютого 2024 року студенти Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького факультету громадського розвитку та здоров’я, які навчаються на освітній програмі «Фізична терапія, ерготерапія» першого (бакалаврського) рівня, ОП «Фізична терапія» другого (магістерського) рівня та ОП «Фармація, промислова фармація» магістерського рівня вищої освіти галузі знань «Охорона здоров’я» відвідали відкриту лекцію, яку їм прочитали представники ГО «Говори!».

Про це повідомляє пресслужба вишу.

На цій зустрічі координатор проєкту TippyTalk Military Наталя Цап та координатор проєкту TippyTalk UA Соломія Андрушків ознайомили слухачів з діяльністю громадської організації «Говори!», проєктами, над якими працює ця ГО.

Вони розказали про розлади комунікації та види інструментів альтернативної та додаткової комунікації (АДК), їх застосування на прикладі військових, які отримали травми під час захисту України від навали рф і проходять лікування у різних реабілітаційних центрах країни, дітей, які мають вербальні розлади у спілкуванні та осіб з вербальними проблемами при виборі та придбанні лікарських засобів у мережі аптек.

Наталя Цап ознайомила усіх присутніх з цифровим інструментом АДК для спілкування зображеннями TippyTalk, показала його застосування у практичній діяльності фізичних терапевтів, ерготерапевтів та провізорів. Після цього охочі мали змогу за допомогою цифрового інструменту АДК для спілкування зображеннями TippyTalk на собі відчути усі переваги спілкування за допомогою цієї програми без застосування вербального спілкування.

Соломія Андрушків показала переваги цифрового інструменту АДК для спілкування текстом «Я кажу», наголосила про наявність ліцензійної програми українською мовою.

Після подачі теоретичної частини, вона провела зі слухачами інтерактив із використанням додатку «Я кажу».

Ця зустріч викликала велике зацікавлення у здобувачів вищої освіти бакалаврського та магістерського рівнів спеціальності 227 «Терапія та реабілітація» і магістрантів спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» щодо застосування інструментів альтернативної та додаткової комунікації у їхній майбутній професійній діяльності для осіб, які мають розлади комунікації.

Кафедри реабілітації та здоров’я людини і фармації та біології висловлюють подяку представникам ГО «Говори!», координаторові проєкту TippyTalk Military Наталі Цап та координаторові проєкту TippyTalk UA Соломії Андрушків за дуже цікаву та пізнавальну лекцію.

Leopolis.news