logo
04/05
03/05
2 ...

За ексрадника Офісу президента Шила внесли 30 млн грн застави

04-04-2024 18:19935

За ексрадника Офісу президента Шила внесли 30 млн грн застави
Фото: ЦПК

За офіцера Служби безпеки України, впливового ексрадника Офісу президента Артема Шила внесли 30 млн грн застави як альтернативу триманню під вартою у справі про організацію ним заволодіння близько 100 млн грн АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє «Слово і діло» із посиланням на керівницю відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду Олесю Чемерис.

«За підозрюваного працівника СБУ внесли 30 млн грн застави, визначеної як альтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – сказала вона.

Як повідомляє «Центр протидії корупції», один із адвокатів Шила сам є обвинуваченим у справі НАБУ та САП. Йдеться про Сергія Тарасюка (на фото ліворуч). За даними ЦПК, він є фігурантом справи про можливе одержання 36 тисяч доларів київськими податківцями за сприяння у поверненні вилученого під час обшуку майна.

Зазначимо, що сьогодні слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосувала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до одного із підозрюваних у справі щодо закупівлі АТ «Укрзалізниця» трансформаторів і кабельної продукції. Як альтернативу суд визначив заставу в розмірі 30 млн грн.

За умови внесення застави на підозрюваного покладаються  процесуальні обов’язки:

– не залишати межі Києва без дозволу детективів НАБУ, прокурорів САП, суду;

–  прибувати до детективів НАБУ, прокурорів САП у цьому кримінальному провадженні, слідчого судді, суду за першою вимогою;

– повідомляти детектива НАБУ, прокурора САП, суд про зміну місця свого проживання;

– утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами;

-  утримуватися від відвідувань приміщень, визначених в ухвалі слідчого судді;

– здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон та всі інші документи, що дають право на виїзд з України.

Строк дії запобіжного заходу – до 31 травня 2024 року включно.

Правоохоронні органи підозрюють вказану особу у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України. За версією слідства, підозрюваний є керівником організованої групи, яка завдала збитків АТ «Укрзалізниця» на суму понад 100 млн грн.

Як повідомляли, детективи НАБУ викрили організовану групу, діяльність якої призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.

Акерівником групи виявився колишній радник Офісу президента. Зі ЗМІ стало відомо, що йдеться про Артема Шила.

Згодом Шилу оголосили підозру.

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news