logo
04/05
03/05
02/05
2 ...

У селі на Самбірщині встановили меморіальну дошку загиблому майору Роману Грицику

05-04-2024 13:52268

У селі на Самбірщині встановили меморіальну дошку загиблому майору Роману Грицику

У селі Дроздовичі Самбірського району освячено меморіальну таблицю. Нею краяни увічнили ім’я полеглого захисника України, майора ЗСУ Романа Грицика на позивний «Нельсон».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

У небуденній для села події взяли участь рідні оборонця, односельчани, депутат Добромильської міської ради Василь Деркач, священник УГКЦ о. Ігор Ковба, який освятив меморіальну дошку, працівники установ культури та небайдужі.

Таблиця виготовлена за сприяння підприємства ТзОВ «ЧУМАК», яке веде свою діяльність на теренах села Дроздовичі та поза ним.

«Тебе любили підлеглі бойові побратими, поважали старші командири. Ти був найкращим сином, люблячим чоловіком і був би прекрасним татусем для свого маленького синочка… Тепер ти, Ромчику, назавжди залишишся на меморіальній дошці, зустрічатимеш сусідів, знайомих, а вони вітатимуться з тобою», – сказала мати Віра Грицик.

Майбутній офіцер ЗСУ Роман Грицик народився 14 лютого 1998 року в селі Дроздовичі. Після закінчення школи вступив до Львівської Національної академії сухопутних військ. . Під час повномасштабного вторгнення окупаційних військ рф брав участь у жорстоких боях за звільнення Київщини. За особисту мужність і військову самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, командира танкової роти старшого лейтенанта Романа Грицика нагороджено орденом Богдана Хмельницького третього ступеня та медаллю " За військову службу Україні". Водночас він став заступником командира танкового батальйону.

Після звільнення від рашистів Київщини воював на Донбасі. Тут Роман Грицик отримав військове звання майор. Загинув «Нельсон" 29 вересня 2023 року в Донецької області. Указом президента України (посмертно) був нагороджений орденом Богдана Хмельницького другого ступеня.  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото Віктора Гери