logo
30/04
29/04
2 ...

Майбутні екологи Львівського ветуніверситету вивчають тонкощі фаху з практиками

05-04-2024 16:40286

Майбутні екологи Львівського ветуніверситету вивчають тонкощі фаху з практиками
Фото: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицього

2 квітня 2024 року в межах МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗА СВІТ БЕЗ ВІДХОДІВ здобувачі вищої освіти спеціальності «Екологія» разом із викладачами кафедри екології та права провели практичне заняття з дисциплін «Утилізація та рекуперація відходів» та «Екологічне право» на базі Львівської компостувальної станції ЛКП «Зелене місто»

Про це повідомляє пресслужба Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького.

Під час заняття здобувачі ознайомилися з усіма стадіями технологічного процесу компостування біовідходів. Майбутні фахівці у галузі екології побачили, як переробляють на якісне добриво харчові відходи від містян та бізнесу, а також гілки та опале листя, зібране комунальниками. Це перша подібна станція в Україні та перша система централізованого збору і переробки органічних відходів. 

Також здобувачі мали змогу почути від викладачів та практиків, як відбувається правове регулювання управління біовідходів у місті. Варто звернути увагу на те, що ефективне вирішення проблеми збору та переробки харчових органічних відходів залежить від належного виконання правил усіма учасниками процесу. 

Як працівники ЛКП «Зелене місто», так і екологи, закликають ВИКИДАТИ ОРГАНІКУ БЕЗ ПЛАСТИКОВИХ ПАКЕТІВ!, оскільки органічне сміття у пакетах утруднює його перероблення на добриво та потребує додаткових затрат для очищення.

Leopolis.news