logo
04/05
03/05
2 ...

У Львові відкрили пам’ятну дошку загиблому майстру спорту зі стрільби з лука Дмитру Сидоруку

05-04-2024 16:54199

У Львові відкрили пам’ятну дошку загиблому майстру спорту зі стрільби з лука Дмитру Сидоруку
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні, 5 квітня, на будівлі Львівського фахового коледжу спорту відкрили меморіальну дошку на пам'ять про загиблого Героя, випускника коледжу, молодшого сержанта 24 ОМБр Дмитра Сидорука, який героїчно загинув під час виконання бойового завдання 5 квітня 2022 року в м.Попасна на Луганщині.

За участі рідних, військових, студентів відбулося вшанування пам'яті видатного спортсмена та захисника України, освячення меморіальної дошки та чин панахиди, інформує пресслужба ЛОР.

Дмитро Сидорук - випускник відділення стрільби з лука КЗ ЛОР "Львівського фахового коледжу спорту", учасник АТО з 2014 року, учасник російсько-української війни.

Дмитро Сидорук - учасник першої збірної команди України на Іграх Нескорених 2017, срібний призер Invictus Games зі стрільби з лука серед професіоналів у Торонто, тренер збірної на Invictus Games 2020 та Warrior Games2022 зі стрільби з лука, суддя відборів та національних змагань, засновник ГО "Спортивна асоціація ветеранів війни", "Незламні" на Львівщині, який зробив перший в Україні засіб для стрільби з лука щелепою для осіб, які мають ампутацію верхньої кінцівки.

Майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука, чемпіон світу серед юніорів.
Працював тренером у Львівській дитячо-юнацькій спортивній школі, яка тепер називається на його честь-КДЮСШ ім. Дмитра Сидорука (посмертно).

Leopolis.news