logo
04/05
03/05
02/05
2 ...

Сирський: Часів Яр на Донеччині залишається під контролем Сил оборони, але ситуація складна

06-04-2024 12:22261

Сирський: Часів Яр на Донеччині залишається під контролем Сил оборони, але ситуація складна
Фото: укрінформ

Місто Часів Яр у Донецькій області залишається під контролем українських Сил оборони, усі спроби окупантів прорватися до цього населеного пункту зазнали невдачі.

 

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Як зазначив керманич українських військ, ситуація у районі проведення операції Сил оборони залишається складною.

Ворог, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах, намагається досягти мети з виходу на адміністративний кордон Донецької області.
Як підкреслив головнокомандувач, російська армія продовжує ведення наступальних дій вдень і вночі, застосовуючи штурмові групи за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках росіяни намагаються вести штурмові дії: у пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону.

Як підкреслив Олександр Сирський, особливо складна обстановка є: на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки, на Авдіївському – в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського, на Новопавлівському – в районі Новомихайлівки.

"Найбільш жорсткі бої на сьогодні тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону наших військ. Часів Яр залишається під нашим контролем, всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі", – наголосив він.

Як зауважив Сирський, на Лиманському, Оріхівському і Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою.

"Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ми маємо і певний тактичний успіх", – підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, запевнив він.

Нагадаємо, що напередодні у російській федерації заявили про нібито вхід російських терористів в передмістя Часового Яру Донецької області, проте це не відповідає дійсності.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news