logo
01/05
30/04
2 ...

Лікарі Львівського перинатального центру проводять прийом пацієнток в амбулаторіях Шегинівської ТГ

07-04-2024 14:05586

Лікарі Львівського перинатального центру проводять прийом пацієнток в амбулаторіях Шегинівської ТГ

Вже другий рік у Шегинівській громаді медики співпрацюють з Львівським обласним клінічним перинатальним центром.

Лікарі виїжджають у села громади, за попередньо складеним графіком,  і ведуть прийом жінок. Інформація про графік прийому в амбулаторіях і ФАПах громади розміщується у соціальних мережах, а також сімейні лікарі повідомляють мешканок сіл про такі медичні послуги. 

До складу виїзної мобільної бригади входять лікарі-гінекологи, лікарі функціональної діагностики. Фахівці надають безоплатну та ефективну медичну допомогу, консультують з питань здоров’я жінок, проводять УЗД, бактеріологічне та цитологічне дослідження.

Цьогоріч виїзні бригади розпочали свою роботу з місяця лютого, такі огляди проводяться за графіками в АЗПСМ сіл Волиця, Золотковичі, Шегині, Поповичі, у Поповицькому психологічному інтернаті, ФАПах сіл Баличі, Мишлятичі.  Проводиться попередній запис на прийом до лікарів у квітні, травні.

 Директор КНП «Шегинівський ЦПМСД» Ольга Маринчук розповідає: «Лікарі надають якісну медичну допомогу для жінок, які проживають у віддалених селах і не завжди у них є час їхати у район чи область в поліклініку. На кожному прийомі у селах оглядають 15-20 пацієнток. Медики консультують з питань жіночого здоров’я, а у разі потреби призначають лікування або скеровують на дообстеження. Ті пацієнтки, які пройшли таке обстеження, переконалися, наскільки це якісна послуга.  Тому коли знову приїжджають лікарі, то записуються попередньо і на прийом приходять мешканки Шегинівської та Мостиської ТГ».

Як повідомляє Львівська ОВА , проєкт надання якісної медичної допомоги для жінок реалізує команда фахівців Львівського перинатального центру за підтримки Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine та координації БФ «Інститут розвитку сім’ї та дитини» і Благодійного фонду «Butterfly». 

Галина Сорока, для Leopolis.news 

Фото з відкритих джерел