logo
30/04
2 ...

У Самборі на сцені театралізували «Страсті христові» (ФОТО)

08-04-2024 10:12709

У Самборі на сцені театралізували «Страсті христові» (ФОТО)
Фото: Миколи Сенейка

Уперше в новітній історії Самбора вчора, 7 квітня, містяни на сцені зали органної та камерної музики Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв змогли побачити театралізовану містерію «Страсті христові».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

З нагоди Хрестопоклонної неділі, яку відзначали вчора у церквах, містерію «Ісусе, у твоїх

стражданнях наше спасіння» організувала сестра-монахиня Михаїла Стадник із згромадження сестер Пресвятої Євхаристії УГКЦ. Кожна стація страстей супроводжувалася глибокими за моральним змістом коментарями, піснями, які повертали присутніх до подій сивої давнини. Тінь гріха густо вкрила землю, але Божому синові через мученицьку смерть і терпіння судилося спасти людство від слабості віри, немочі. Тому він прирік себе на страждання.

На сцені постали історичні дійові особи – Пилат, Вероніка, Марія, Симеон Киринейський. Останній допомагав нести змученому та закривавленому Ісусові важкий хрест аж на Голгофу, де всі почули: «Звершилося!».

Але не так то воно сталося. Син Божий не помер на Христі, в останню найтяжку хвилину він промовив: «Отче, прости їм, бо не відають, що творять». З його смерті на землі утвердилися доброта, милосердя і нове життя. За нього, як у подячному слові наголосив декан Самбірський УГКУ о. Богдан Добрянський, нині муки тяжкії зносять українці через лихого північного сусіда. Його орда ніби, як тоді, волає: «Розіпни!». Московія нищить мирні міста, села, руйнує лікарні, школи, дитячі садки, театри. Але українське воїнство героїчно боронить свою Батьківщину. Народ, волонтери всіляко допомагають захисникам двигати тяжкий хрест війни, разом наближаємо перемогу – наше спасіння від кремлівського пилата.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news