logo
30/04
2 ...

Фахівці Львівського ветуніверситету провели ендоскопічне дослідження коневі з ДЮСШ «Буревісник»

08-04-2024 14:24129

Фахівці Львівського ветуніверситету провели ендоскопічне дослідження коневі з ДЮСШ «Буревісник»
Фото: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицього

4 квітня 2024 року кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри клінічної діагностики, керівник Навчально-виробничого центру клінічної ветеринарної медицини ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького Ігор Максимович та асистент кафедри терапії Остап Стефаник провели ендоскопічне дослідження одній з чотириногих вихованок КЗ ДЮСШ «Буревісник» з кінного спорту.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

Дослідження проводилось з підозрою на наявність стороннього тіла у стравоході коня, стан якого розцінювався як гострий. Під час ендоскопічного дослідження стороннього тіла не було виявлено, натомість діагностовано лімфоїдну гіперплазію глотки. Коневі призначили медикаментозне лікування.

«Така спільна робота Університету та Дитячо-юнацької спортивної школи з кінного спорту не лише допомогла врятувати життя тварині, провести якісну діагностику та в короткі терміни застосувати адекватну терапію, а й отримати практичний кейс з клінічним випадком, що може стати цінним матеріалом для навчального процесу студентів.

Сподіваємося, що така стала співпраця між Університетом та спортивною школою допоможе у ще кращій підготовці кваліфікованих лікарів ветеринарної медицини, адже школа зможе бути якісною практичною базою для роботи з окремими клінічними випадками коней. А чотириногі підопічні КЗ ДЮСШ «Буревісник» з кінного спорту отримають додаткові інструменти для збереження здоровʼя та покращення його стану», – йдеться у повідомленні.

Leopolis.news