logo
07/05
06/05
2 ...

У Самборі повторять збір крові для воїнів ЗСУ

09-04-2024 10:37537

У Самборі повторять збір крові для воїнів ЗСУ

Сьогодні з 9 години ранку дещо незвичною могла виглядати територія прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Самбора.  Вона вдруге за час повномасштабної путінської агресії мала стати місцем для здачі донорської крові ЗСУ.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Але акція зірвалася. Організаторам – Львівському обласному центру служби крові, районній лікарні «Хоспіс», її мобільній службі до важкохворих та активному  волонтерському центру «Опір-Самбір 2022» повідомили, що по дорозі до Самбора зіпсувався  спеціально обладнаний «червоний автобус». Наскільки серйозна поломка, наразі не було відомо.

У той же час у Самборі виявилося багато бажаючих поділитися власною кров’ю з нашими оборонцями. Вже на 9 год. 10 хвилин у черзі стояло понад двадцять чоловік, які готові були її задонатити. Активність пояснювалася тим, що попередньо про акцію інформація поширилася соціальними мережами, а також про неї оголошувалося у церквах, зокрема, у соборі.

«Нема зла, щоб на добре не вийшло, – сказала керівничка волонтерського центру «Опір-Самбір 2022» Наталія Буряк, – ми сформували базу даних донорів крові. Акцію неодмінно повторимо. Досвіду нам у цьому не позичати».  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news