logo
01/05
30/04
2 ...

Доброволець, воїн ЗСУ Микола Городецький з Мишлятич (Шегинівська ТГ): «Всі разом мусимо єднатися і захищати рідну землю»

11-04-2024 08:37607

 Доброволець, воїн ЗСУ Микола Городецький з Мишлятич (Шегинівська ТГ): «Всі разом мусимо єднатися і захищати рідну землю»

Сім’я з Мишлятич – Оксана і Роман Городецькі (Шегинівська ТГ) разом з своїми односельцями налагодили виготовлення окопних свічок, розпалювачів. Вже третій рік у їхній літній кухні кипить робота: розігрівають парафін і віск, в домашніх умовах виготовляють окопні свічки і запалки.

Оксана Городецька знімає невелике відео і розміщує у соціальних мережах, як своєрідний звіт про свою роботу. А також, щоб залучити до такої діяльності якнайбільше однодумців.  

Син Микола добровольцем у Збройних Силах України виконує свій патріотичний обов’язок в обороні рідної землі у 33-ій стрілецькій бригаді. А вдома батьки чекають свого сина з Перемогою.

«З ним по телефону розмовляємо недовго і не часто, – розповідає його мама Оксана Городецька. – Бо стоять хлопці на позиціях, неподалік лінії розмежування, тому не завжди є зв’язок і часом дуже небезпечно телефонувати, щоб не накликати обстрілів. Кілька слів від сина: «В мене все добре», – і я вже дякую Богу за його опіку і захист для наших воїнів».

А недавно побував у відпустці. Зустрічі з рідними, односельцями. Воїн помолився у храмі, побував на Богослужінні. А також цікавим, пізнавальним було його спілкування з педагогами, учнями у рідній школі.

«Всі разом мусимо єднатися і захищати рідну землю. Не можна падати духом і розчаровуватися. Кожен має сьогодні стати в обороні України: хто на фронті, хто в тилу. Бо зараз найголовніше – Перемога, прогнати ворога з рідної землі», – такі слова воїн Микола говорив близьким людям, односельцям.

Батьки захисника Оксана і Роман Городецькі дякують Господу за опіку і моляться за всіх захисників, за рідну Україну. Вони й далі разом, з мешканцями Мишлятич, допомагають армії: будуть виготовляти окопні свічки, розпалювачі, робити все, що потрібно для наших військових, і передавати волонтерам для ЗСУ.

Коли готується волонтерська поїздка до наших захисників, всі згуртовуються і під керівництвом старости Мирослави Ліпецької, у співпраці з ГО «Ковальня майбутнього», «Центру волонтеріату Мостищини», готують допомогу для наших воїнів. До роботи долучаються мешканці всього старостинського округу Шегинівської ТГ – сіл Ганьковичі, Конюшки, Тамановичі, Мишлятичі. Готують, насамперед, різні смаколики, домашню випічку, вареники, а ще – окопні свічки, запалки, різні побутові речі. Діти виготовляють обереги, малюють патріотичні картинки. А також педагоги, учні, селяни разом плетуть маскувальні сітки, роблять все для того, щоб виконати всі замовлення воїнів. Щоб наші військові відчували, як тут, в тилу, їх пам’ятають і шанують, підтримують їх у протистоянні з ворогом. Моляться за Перемогу, щоб всі повернулися додому живими і здоровими.

У волонтерській роботі дуже підтримує мешканців села Шегинівський сільський голова Оксана Павуцьо. Є налагоджена також співпраця з благодійними фондами.

А для Оксани Городецької – ця праця є важливою і необхідною – так вона реалізовує своє прагнення бути потрібною рідній державі, допомогти воїнам і синові, який захищає наш край від окупантів.

Підприємці, небайдужі люди, депутати і патріоти, активісти можуть допомогти, по можливості, у придбанні матеріалу – воску, парафіну, паперу. Передати  баночки і бляшанки для свічок, – а решта все зроблять «золоті руки» наших мишлятицьких волонтерів. До п. Оксани можна зателефонувати 096-043-18-73, і чітко домовитися про таку співпрацю.

«Мрію, щоб Перемога була якнайскоріше, щоб наші діти, воїни повернулися додому і ми почали відбудовувати рідний край. Так і буде – впевнена у цьому, – каже п. Оксана. – А поки що давайте разом будемо організовувати допомогу для фронту».

Галина СОРОКА, для Leopolis.news