logo
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

Росіяни знищили 100% генерації «Центренерго»

11-04-2024 12:57610

Росіяни знищили 100% генерації «Центренерго»
Фото: Трипільська ТЕС

Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки рф по Україні знищено всю генерацію ПАТ «Центренерго».

 

«Чорний день в історії «Центренерго». Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю нашу генерацію. Війська рф повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині. Добре, що всі наші, хто був під час обстрілів на зміні - живі. Але нам дуже болить…», –  йдеться у повідомленні компанії. 

Як зазначили у Центренерго, унаслідок влучань, сталася масштабна пожежа у турбінному цеху. Зараз на підприємстві тривають роботи по локалізації вогню.

Трипільська ТЕС - була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.  

«Масштаби руйнувань - жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний – ми з ним справимось», – наголосив голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота.  

22 березня 2024 року вщент було знищено Зміївську ТЕС, на Харківщині. А 25 липня 2022 війська рф окупували Вуглегірську ТЕС - Донеччина.  

«На сьогодні, ПАТ «Центренерго» втратила 100 відсотків генерації», – зазначено у повідомленні.

Як повідомляли, сьогодні уночі російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

Росіяни атакували об'єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України - Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news