logo
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
2 ...

Уряд встановив винагороду 70 тис. грн для військових, які пробули на «нулі» 30 днів

12-04-2024 14:07240

Уряд встановив винагороду 70 тис. грн для військових, які пробули на «нулі» 30 днів
Фото: ілюстративне

Кабінет міністрів прийняв постанову, якою встановлюється виплата одноразової винагороди 70 тисяч гривень військовим, що 30 днів виконують бойові дії на передовій, території противника і тимчасово окупованій території.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«На виконання спільної ініціативи Верховної Ради й уряду сьогодні встановили доплату в розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії», – повідомив Шмигаль.

Як повідомила «Українська правда» з посиланням на співрозмовників у Кабінеті міністрів, уряд вніс зміни до постанови «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану».

До неї додали пункт такого змісту:

«Військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання під час ведення бойових (спеціальних) дій на лінії бойового зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, зокрема зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно, а також на території противника (у тому числі на території між позиціями військ противника та своїх військ в районах ведення воєнних (бойових) дій, на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України), за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань виплачується одноразова винагорода в розмірі 70 000 гривень».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news