logo
30/04
29/04
28/04
2 ...

Україна та США поглиблюють співпрацю у сфері військової медицини

12-04-2024 21:49239

Україна та США поглиблюють співпрацю у сфері військової медицини
Фото: Міноборони

8 квітня у Рамштайні, Німеччина, відбулася зустріч між представниками військової медицини України та США.

Як повідомило Міністерство оборони України, під час цієї зустрічі були досягнуті вагомі домовленості щодо майбутньої співпраці.

Українську делегацію з представників Міноборони та командування Медичних сил очолювала заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова. 

З американського боку переговори очолювали генерал Роджер Джирауд – командувач Європейського командування медичної готовності, та генерал Ендрю Ландерс – командир 68-го оперативного медичного командування Армії США.

 

Досягнуті за підсумками зустрічі домовленості включають підтримку в підготовці тренерів для інструкторів з тактичної медицини, продовження симуляційних ASSET курсів для хірургів, підготовку медичного персоналу за спеціалізованими програмами, а також підготовку евакуаційних бригад.

 

Окрім того, було обговорено питання підготовки реабілітаційних команд, постачання броньованої евакуаційної техніки, проведення спільних навчань та досліджень, а також контроль якості турнікетів. 

Українська сторона також поділилася цінним досвідом медичних операцій, отриманим під час російсько-української війни, і порушила питання можливості лікування та реабілітації військовослужбовців з надскладними випадками у клініках Міноборони США.

 

«Дуже вдячні представникам американської сторони за співпрацю, конструктивний діалог та вкрай важливі домовленості. Сподіваємося і надалі розширювати нашу співпрацю. Ця співпраця між Україною та Сполученими Штатами Америки є ключовим кроком у підвищенні ефективності військової медицини та зміцненні обороноздатності України», – зазначила за результатами робочої поїздки заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова. 

Leopolis.news