logo
30/04
2 ...

Єнототерапія у Львові: місце заряду енергії та позитиву

13-04-2024 18:511700

Єнототерапія у Львові: місце заряду енергії та позитиву

У Львові існує унікальне місце, справжній рай для любителів єнотів та цілої сім'ї – «Дім єнота». Це невеликий куточок, де пухнасті мешканці радо зустрічають гостей, а власники пропонують не лише познайомитися з цими чарівними тваринами, а й насолодитися незвичайним досвідом єнототерапії.

Подружжя Руслани та Андрія Гервазюків, які вже майже сім років займається вихованням єнотів, розповідає, що ця тваринка стала частиною їхнього життя ще до їхнього знайомства. Після знайомства з'ясувалося, що обоє мріяли про такого унікального друга, тож стало зрозумілим, що у майбутньому єнот обов'язково з'явиться у них вдома.

Все починалось досить просто – з одного єнота. Потім з'явилася дівчинка, щоб перший не залишався самотнім, і так все почалось, тепер у них сім єнотів. Частину тварин купували, а частину віддавали люди, які не змогли впоратися самостійно з тваринами, бо це все-таки дика тварина, яка потребує правильного догляду та виховання.

У Домі єнота можна не лише спостерігати за їхнім життям, але й активно брати участь в ньому. Тут є можливість годувати, гладити, фотографувати та навіть гратися з єнотами, всього за кілька ласощів вони зарадять позитивом на довгий час. Проте, важливо пам'ятати, що вони –  дикі тварини, тому потрібно бути обережними, не галасувати та поважати їхній простір, щоб вони не вкусили та не подряпали. Усі тваринки вакциновані  та мають міжнародні ветпаспорти.

Враження відвідувачів лише позитивні. Пані Марія ділиться своїми емоціями про терапевтичний ефект від спілкування з цими тваринами.

«Я була у захваті. Моментами я хотіла їх дуже обійняти, але вистачало того, що воно самі підходили до мене й обіймали за ноги, аби виманити для себе щось смачненьке. А ще я помітила, що після часу з ними у мене не було хвилювання, це нібито терапія. Обовʼязково туди ще повернусь» – каже дівчина.

А пані Ольга зазначає, що зустріч з єнотами перевершила всі її очікування. «Це незабутні враження. Я дуже люблю єнотів і завжди мріяла їх побачити. Це дуже милі тваринки, але кожна зі своїм характером. Зараз єноти дуже в тренді, але моя любов до них з'явилася ще задовго до їх популярності. Емоції мене переповнюють після зустрічі з ним, це неймовірний заряд енергії та позитиву. Я не очікувала, що вони будуть такі настирливі, бо кілька разів відбирали у мене стаканчик з кормом, тому потрібно бути пильними біля них і варто розуміти, що вони мають кігтики, яким добре дряпаються, але навіть подряпана футболка не змінила моїх вражень, бо я знала куди йшла. Я щаслива, бо моя мрія побачити єнотів забулась» – додає вона.

Дім єнота розташований у Львові на вулиці Навколишній, 22. Це Личаківський район міста. Вартість відвідування становить 200 гривень з людини, проте попередньо необхідно записатися за телефоном +380 97 457 2786, бо попит великий, а час обмежений, щоб не перевантажувати тварин.

Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news