logo
30/04
2 ...

Профільна комісія Львівської облради заслухала питання підтримки ЗСУ з місцевих бюджетів

16-04-2024 18:12163

Профільна комісія Львівської облради заслухала питання підтримки ЗСУ з місцевих бюджетів
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні, 16 квітня, відбулося засідання постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань.

Як інформує пресслужба ЛОР, депутати опрацювали та підтримали звернення військових частин, які дислокуються на території нашої області, щодо скерування на їхні потреби додаткового фінансування в межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина».

Комісія також заслухала інформацію департаменту економічної політики Львівської ОВА про механізм підтримки волонтерських організацій та виробничих підприємств Львівської області з метою виробництва та закупівлі товарів для забезпечення потреб захисників та захисниць України.

«У межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки надаватиметься безповоротна фінансова допомога підприємствам на виробництво товарів для потреб ЗСУ (військових частин, інших військових формувань) або правоохоронних органів, які беруть участь у виконанні завдань з оборони держави, у розмірі 50% (від 100 до 300 тис. грн.) від загальної суми вироблених товарів.

Скористатися цією можливістю можуть: благодійні організації (фонди), громадські організації, волонтери, суб’єкти підприємницької діяльності», - поінформував департамент.

Крім того, депутати обговорили необхідність законодавчого врегулювання надання допомоги ЗСУ з бюджетів громад.

Leopolis.news