logo
30/04
2 ...

Цьогоріч у Львові відремонтують 102 балкони

17-04-2024 12:01381

Цьогоріч у Львові відремонтують 102 балкони
Фото: ЛМР

У Львові продовжує дію Програма ремонту балконів, у будинках, які не є пам’ятками. Минулого року, завдяки цій Програмі було відремонтовано 49 балконів - 40 індивідуальних балконів та 9 загального користування. А вже цього року планують відремонтувати 102 балкони. Нагадаємо, ремонт балконів відбувається у співфінансуванні – 80% оплачує місто, а 20% оплачують мешканці.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Як розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, минулого року у Львові провели обстеження усіх балконів у багатоквартирних житлових будинках. У незадовільному стані виявили 9270 індивідуальних балконів і 4201 балконів загального користування. Відтак, мешканцям – власникам квартир з аварійних балконів, розповіли, якими Програмами можна скористатися, щоб відремонтувати свій балкон.

«На сьогодні у Львові діє відповідна Програма, що на умовах співфінансування: 80% коштів платить місто, а 20% мешканці, можна провести ремонт балкону. За цією Програмою у 2023 році відремонтовано 49 балконів, з яких 40 індивідуальних балконів та 9 загального користування. Фінансова частка міста тут становила 4,3 млн грн.

А вже цього року заплановано відремонтувати 102 балкони - 93 індивідуальних балконів та 9 балконів загального користування, на загальну суму 9,5 млн грн.

На 25 балконах вже тривають ремонтні роботи. У середньому ремонт одного балкону коштує 60-100 тис. грн.

Тут варто відзначити, що балкони – це приватна власність. Тому мешканці зобов’язані пильнувати, щоб балкони були у належному стані», - наголошують у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону можна подаватися на участь у Програмі співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальніше консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.

Власники індивідуальних балконів у будинках – не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% – за мешканцем. Детальніше про  програми співфінансування тут.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news