logo
30/04
2 ...

Польські фермери заблокували ще два пункти пропуску на кордоні з Україною на Львівщині

18-04-2024 11:05195

Польські фермери заблокували ще два пункти пропуску на кордоні з Україною на Львівщині
Фото: ілюстративне

Польські фермери поновили блокування пунктів пропуску «Корчова-Краківець» та «Медика-Шегині». Разом із ПП «Ягодин»-«Дорогуськ» та «Рава-Руська»-«Гребенне» таким чином наразі для українських вантажівок перекриті чотири напрямки.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко в коментарі «Українській правді».

Інформацію про це українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Республіка Польща.

Блокування учасники акції на території Польщі розпочали 18 квітня після 9 години по пунктах пропуску «Корчова» та «Медика», що навпроти українських «Краківець» і «Шегині».

На напрямку пункту пропуску «Краківець» обмежується рух вантажних транспортних засобів, які слідують в бік України, а по напрямку «Шегинь» як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

За наявною інформацією, польські фермери планують здійснювати блокування руху по «Краківцю» до 9.00 20 квітня і по пункту пропуску «Шегині» до 9.00 19 квітня.

За словами Демченка, станом на ранок четверга в чергах на території Польщі на цих напрямках очікують на можливість проїзду в бік України близько 1500 вантажівок.

Ускладнень для руху легкових автомобілів та автобусів не передбачається.

При цьому заблокованими польськими фермерами також залишаються напрямки пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська».

«Там протестувальники продовжують ускладнювати рух вантажівкам, пропускаючи по кілька транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух. Через ці пункти польські протестувальники за останній час взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі.

Через «Ягодин» як і раніше пропускають в бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю цього напрямку. На ранок 18 квітня на цих двох пунктах в чергах на території Польщі загалом перебуває близько 600 вантажівок», – сказав Демченко.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news