logo
30/04
2 ...

Представники громад Волині та Рівненщини ознайомилися з роботою Мостиської ТГ

18-04-2024 12:01386

Представники громад Волині та Рівненщини ознайомилися з роботою Мостиської ТГ

У «U-LEAD З Європою» організували візит з обміну досвідом між громадами Рівненської, Волинської та Львівської областей. 17 квітня учасники візиту побували у Мостиській  територіальній громаді.

Під час зустрічі Мостиський міський голова Мирослава Пельц ознайомила гостей із фінансовими та господарськими показниками розвитку громади та охарактеризувала роботу інфраструктурних об'єктів Мостищини.

Представники громад відвідали підприємства, ознайомились з їх діяльністю, та вивчали досвід роботи Мостиської міської ради з підтримки та розвитку сільських територій.

Учасники візиту відвідали ТзОВ «Мостиське молоко» – велике сільськогосподарське підприємство у селі Липники Мостиської громади, що є одним з лідерів в області серед виробників молока. За всіма показниками продукція визнана дуже якісною, молоко екстрагатунку. Ринок збуту відлагоджений: укладено угоду з відомою молочною компанією України «Галичина», яка закуповує всю молочну продукцію з ферми.

Також голови громад ознайомились із роботою КП «Фрут Банк», яке займається виробництвом джемів, соусів та варення, а також сушінням і пакуванням овочів, фруктів.

Окрім того, оглянули локацію СФГ «Стоянцівське». Це фермерське господарство спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарської продукції.  

Під цієї зустрічі представники громад Волині та Рівненщини побачили роботу Мостиської громади та перейняти новий досвід. Вони також відчули більшу мотивацію до розвитку своїх громад, використовуючи отриманий досвід та ідеї.

Учасники зустрічі також віддали шану  загиблим за волю України захисникам, відвідали Меморіал пам'яті, помолилися за душі воїнів, які поклали на вівтар свободи найцінніше – своє життя.  

Галина СОРОКА, для Leopolis.news 

Фото Мостиської міської ради