logo
01/05
30/04
2 ...

Чорноморський флот рф суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську – розвідка Британії

18-04-2024 15:31133

Чорноморський флот рф суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську – розвідка Британії
Фото: ілюстративне

Розвідка Великої Британії констатувала, що після зміни командувача, у березні 2024 року Чорноморський флот російських загарбників діяв найменш активно з початку війни та дислокується у Новоросійську.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на розвідувальний огляд британського Міноборони за 18 квітня.

«Після відсторонення командувача ЧФ рф  у березні 2024 року флот був найменш активним з початку війни», – йдеться в огляді.

У відомстві зазначили, що 1 квітня ракетний фрегат класу «Григорович» провів бойові стрільби в порту Новоросійська.

Сучасні російські кораблі, такі як фрегат класу «Григорович», мають системи вертикального запуску для стрільби крилатими ракетами по морських і наземних цілях. Такі ракети історично перезаряджаються в Севастополі.

Однак росія в основному вивела свої кораблі і підводні човни Чорноморського флоту з Севастополя далі на схід до Новоросійська.

У розвідці констатують, що Чорноморський флот залишатиметься у Новоросійську, оскільки це найкращий спосіб уникнути нападу з боку України з моря.

Також у розвідці додали, що інфраструктура технічного обслуговування, логістики та поводження з озброєнням у порту Новоросійська, найімовірніше, була вдосконалена, щоб підтримувати нові умови базування кораблів ЧФ рф на невизначений термін.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news