logo
01/05
30/04
2 ...

Львів сьогодні попрощається із захисниками Віталієм Дідиком та Віталієм Яворським

19-04-2024 08:34308

Львів сьогодні попрощається із захисниками Віталієм Дідиком та Віталієм Яворським
Фото: ілюстративне

У п’ятницю, 19 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцями Віталієм Дідиком та Віталієм Яворським, які захищали Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР.
Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

  Віталій Дідик (13.10.1978 – 17.04.2024) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №73 міста Львова. Професійну освіту здобув у Львівському музично-педагогічному училищі імені Філарета Колесси, вищу – у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

Проходив військову службу в лавах 40-го полку імені полковника Данила Нечая Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Впродовж восьми років навчав музики у середній загальноосвітній школі №100 міста Львова. Останнім часом працював на виробництві. Захоплювався музикою: грав на кларнеті, акордеоні та фортепіано. Співав у Львівській національній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик».

За словами близьких, був «люблячим батьком, відповідальним громадянином та великим книголюбом – багато читав».

З початком повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист Батьківщини до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Харківщині, Донеччині і Луганщині.

У Віталія Дідика залишилися дружина, мати, син, донька, онука, сестра, теща, похресниця та племінники.

Віталій Яворський (24.07.1978-15.04.2024) Уродженець міста Новояворівськ Львівської області.

Навчався у Новояворівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2. Після завершення навчання проходив службу у Севастополі у складі зенітно-ракетних військ.

Був відданим прихильником львівських «Карпат».

Усе своє життя Віталій Яворський присвятив обороні держави. З 2014 року – учасник АТО, із початком повномасштабного вторгнення – доброволець та воїн Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

У Віталія Яворського залишилися мама та сестра.




Leopolis.news