logo
02/05
2 ...

Запрацювало безоплатне таксі для мешканців Львова, які мають порушенням опорно-рухового апарату

19-04-2024 11:58133

Запрацювало безоплатне таксі для мешканців Львова, які мають порушенням опорно-рухового апарату
Фото: tvoemisto.tv

Виконувач обов’язків Львівського міського голови Андрій Москаленко підписав рішення про затвердження порядку надання компенсації особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та користуються кріслами колісними – мешканцям Львівської міської територіальної громади за отримані послуги перевезення в межах ініціативи «Інклюзивне таксі».

Відповідний документ про це з’явився на офіційному сайті Львівської міської ради.

Міськвиконком 09 квітня 2024 року прийняв рішення № 538, з метою забезпечення додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та користуються кріслами колісними – мешканців Львівської міської територіальної громади.

 У документі йдеться про ініціативу «Інклюзивне таксі», яке передбачає  надання особам з інвалідністю послуг перевезення спеціально обладнаними автомобілями, пристосованими для перевезення осіб з інвалідністю та виплату компенсації. 

Відповідно до цього Порядку особам з інвалідністю компенсуються понесені нею витрати на оплату послуг перевезення ІнТаксі у розмірі, що складає сумарну вартість фактично отриманих послуг за місяць, та не перевищує 800 гривень на місяць для однієї особи з інвалідністю. Якщо особа з інвалідністю не скористалась послугами перевезення ІнТаксі впродовж місяця, компенсація за цей місяць не надається.

Якщо особа з інвалідністю впродовж місяця скористалась послугою перевезення ІнТаксі на суму, розмір якої менше ніж 800 грн, їй надається компенсація у розмірі, що складає сумарну вартість фактично отриманих послуг за місяць.

У разі, якщо особа з інвалідністю впродовж місяця скористалась послугою перевезення таксі на суму, розмір якої понад 800 грн, їй надається компенсація у розмірі 800 грн.

Дія цього Порядку не поширюється на осіб, які забезпечені автомобілями відповідно до постанови Кабінету Міністрів України.

З переліком усіх документів, які потрібні для надання компенсації, можна ознайомитись за посиланням.

Рішення набирає чинності з 12 лютого 2024 року.

Відповідальний: начальник управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики. Контроль за виконанням рішення покладено на заступника міського голови з гуманітарних питань.

Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news