logo
02/05
2 ...

Ректором Львівського медуніверситету обрали Ореста Чемериса

19-04-2024 19:54806

Ректором Львівського медуніверситету обрали Ореста Чемериса
Фото: meduniv.lviv.ua

Сьогодні у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулися вибори ректора.

Про це повідомили в університеті.  

Як відомо, 23 січня 2024 року своїм наказом №115 Міністерство охорони здоров`я України оголосило конкурс на заміщення посади ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.  

Відтак, до 24 березня 2024 року тривав прийом документів від претендентів та їх перевірка. Далі, за результатами засідання комісії з проведення перевірки відповідності претендентів вимогам до керівника закладу вищої освіти, МОЗ подало кандидатуру претендента Орест Чемерис на посаду ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, як такого, що відповідає вимогам законодавства.  

Заяв та пакетів необхідних документів від інших претендентів до МОЗ у встановлений термін не надходило. Тому в бюлетень для голосування 19 квітня 2024 року було внесено лише одну кандидатуру – проректора з науково-педагогічної роботи Чемериса Ореста Мирославовича.  

Відповідно до Положення Про порядок проведення виборів ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького, переможцем виборів вважається особа, яка набрала більше 50 відсотків голосів осіб, які мають право брати участь у виборах. У списках виборців ректора Університету було 1464 особи.  

Сьогодні від 9 години ранку до 15 по обіді своїм правом вибору скористалося 1219 осіб. З метою безпеки виборча дільниця була розташовано в укритті Анатомічного корпусу Університету. 

Після підрахунку голосів виборча комісія на спільному засіданні з оргкомітетом із проведення виборів оприлюднила такі дані:

1184 голосів – за кандидатуру Ореста Чемериса на посаду ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького;

32 – не підтримали кандидата;

3 бюлетені виявилися недійсними.

Тепер, відповідно до Закону України «Про вищу освіту» ст.42 ч.3 з обраним керівником закладу вищої освіти Міністерство охорони здоров'я України має укласти контракт строком на п’ять років. 

Leopolis.news