logo
03/05
02/05
01/05
2 ...

Через нестачу засобів ППО у України росіяни просуваються на фронті – ISW

20-04-2024 11:50173

Через нестачу засобів ППО у України росіяни просуваються на фронті – ISW
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України не мають достатньої кількості засобів ППО, тому російська авіація підтримує послідовні і швидкі успіхи росіян на землі, в тому числі поблизу Часового Яру.

 

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному звіті.

Військові аналітики вважають, що українська ППО залишається обмеженою і деградованою, що дозволяє російській авіації вільно і без загрози діяти на певних критично важливих ділянках фронту. Здатність російських літаків діяти на глибині понад 100 км в українському повітряному просторі поблизу лінії фронту без значних втрат вказує на те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі наразі є недостатньою, щоб стримувати або забороняти російським літакам діяти.

Українська здатність наносити удари з великої відстані по російських стратегічних літаках, які ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операції російської авіації, як це було зроблено раніше з тактичними літаками. Однак це не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів ППО на всьому театрі бойових дій. Українським силам доводиться визначати як розподілити свої обмежені засоби ППО. Це призводить до значних витрат.

Головні висновки аналітиків ISW за підсумками доби 19 квітня:

    Українські офіційні особи оголосили, що українські сили вперше збили російський літак, який завдав ракетних ударів по Україні в ніч з 18 на 19 квітня, продемонструвавши спроможність, яка може обмежити можливості росії у проведенні своєї ударної кампанії проти України.

    Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна потребує західних поставок артилерійських боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, далекобійних артилерійських і ракетних систем, а також винищувачів, оскільки через затримки з наданням військової допомоги з боку США Україна продовжує відчувати обмеження.

    Проросійські молдовські діячі продовжують висувати умови для виправдання можливої майбутньої російської агресії в Молдові, а міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров порівняв Молдову з Україною та Вірменією.

    Нещодавно російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Бахмута, Авдіївки та Донецька.

    Міністерство оборони росії продовжує розширювати нещодавно реформований Ленінградський військовий округ в рамках підготовки до очікуваного в майбутньому широкомасштабного звичайного конфлікту з НАТО.

    Російські чиновники продовжують примусово депортувати та русифікувати українських дітей, в той час як українська влада працює над поверненням депортованих дітей на підконтрольну Україні територію.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news