logo
03/05
02/05
01/05
2 ...

Масштабна атака дронів у 8 областях рф є спільною операцією ГУР, СБУ та ССО

20-04-2024 13:22183

Масштабна атака дронів у 8 областях рф є спільною операцією ГУР, СБУ та ССО
Фото: соцмережі

У ніч на 20 квітня українські безпілотники літакового типу атакували територію рф, це – спільна операція Головного управління розвідки МОУ, Служби безпеки України та Сил спецоперацій ЗСУ.

Про це Українській правді повідомили співрозмовники із Головного управління розвідки та Служби безпеки України.

Як відомо, десятки українських безпілотників залетіли до Бєлгородської, Брянської, Курської, Тульської, Смоленської, Рязанської, Калузької та Московської області.

Ціллю була енергетична інфраструктура, яка живить об‘єкти російського ВПК. Після атак у деяких районах виникли проблеми зі світлом та водопостачанням.

За даними джерел УП, уражено як мінімум три електропідстанції та база зберігання пального, де зайнялися пожежі.

Міноборони рф повідомило, що ППО російського агресора нібито знищила та перехопила п'ятдесят БПЛА в ніч на суботу 20 квітня. З яких 26 – над територією Бєлгородської області; 10 – над територією Брянської області; 8 – над територією Курської області; 2 – над Тульською областю та по одному – над територіями Смоленської, Рязанської, Калузької та Московської областей.

Про влучання в будь-які цивільні чи військові об'єкти міноборони не повідомляло.

Водночас в соцмережах почали з'являтися відео-і фотозаписи пожеж на підстанціях в Курській і Брянській областях, а також на нафтобазі в Кардимово біля Смоленська. Це за майже 300 км від українського кордону.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news