logo
03/05
2 ...

Росіяни масовано запустили фейк про зґвалтування у хостелі

21-04-2024 10:51428

Росіяни масовано запустили фейк про зґвалтування у хостелі
Фото: dnipro.tv

Запорізький обласний ТЦК та СП повідомляє про запущений росіянами фейк на всіх ресурсах платформи «МЕТА».

«Кілька годин тому на всіх ресурсах платформи «МЕТА» з фальшивої сторінки запущена реклама фейкового «кримінального» допису про начебто зґвалтування дівчини у якомусь хостелі. Ворог запустив 40 платних оголошень, використовуючи географічний таргетінг — на 40 міст України. У кожному оголошенні змінена лише назва міста», – йдеться у повідомленні.

Крім того, для привернення уваги і довіри неуважних користувачів соцмереж, використано назву українського телеканалу.

Посилання, за яким пропонують перейти в рекламному оголошенні, може вести на фішингову сторінку.  

«Ворог чудово розуміє, що головна сила України — це люди. Можна мати будь-яку зброю, але якщо не буде кому її застосовувати — перевага буде не на нашому боці», – наголосили у ТЦК. 

«Головне завдання територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки — забезпечення Українського війська поповненням. Ворог це розуміє та вдається до будь-яких методів заради спроб дискредитації ТЦК та СП, щоб зірвати мобілізаційні заходи.

Будьте уважними! Не переходьте за посиланнями, на яких вам ворог пропонує якісь “секретні” відео! Не довіряйте сумнівним джерелам «новин» і «сенсацій»!

Ваші інформаційна грамотність і безпека – головна запорука марності спроб ворога сіяти розбрат і недовіру в Українському суспільстві», – закликали у Запорізькому ТЦК.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news