logo
03/05
02/05
01/05
2 ...

Нападників на вінницьких поліцейських затримали на Одещині

21-04-2024 16:52601

Нападників на вінницьких поліцейських затримали на Одещині
Фото: Нацполіції

Нападників на поліцейських у Вінницькій області затримали на Одещині.

Про це повідомив керівник Нацполіції Іван Вигівський. 

«Нападників на поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув'язнення. Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було встановлено місцеперебування фігурантів — вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД», – написав він.  

«Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисника», – зазначив Іван Вигівський. 

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються. 

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України - Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.  

Як уточнили в Офісі генпрокурора, двох військовослужбовців, причетних до розстрілу поліцейських у Вінницькій області, затримали в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Як повідомляли, у суботу, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений.

Повідомлення про злочин надійшло до поліції від пораненого інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news