logo
03/05
2 ...

Відому львівську поетесу Наталію Калиновську нагородили орденом «Сила жінок»

21-04-2024 19:45371

Відому львівську поетесу Наталію Калиновську нагородили орденом «Сила жінок»

Вчора у Самборі під час чергової конференції Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини» приємна несподіванка чекала на Наталію Калиновську – відому львівську поетесу, членкиню НСПУ, НСЖУ, Асоціації письменників України, Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини»,лауреатки престижних літературних премій, педагогині, науковця, викладачки національного університету «Львівська політехніка».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Під оплески колег – поетів, прозаїків, краєзнавців, які становлять творче згромадження «Письменники Бойківщини», Наталія Калиновська отримала орден «Сила жінок». Таку почесну нагороду літературним та громадським діячам заснувало Всеукраїнське об’єднання «Країна».

У такий спосіб черговий раз належно оцінені зусилля Наталії Калиновської, які вона цілком і повністю присвячує письменницькій діяльності, пропаганді і популяризації сучасної української книги, її авторів, у тому числі й власних, яких в її доробку двадцять шість. Вона, зокрема, заснувала і є головою журі Всеукраїнського літературно-краєзнавчого конкурсу серед учнівської молоді «У римах світлих оживає слово».З дитячих віршів та малих прозових творів поетеса сформувала і видала два томи, в яких передано біль, переживання юних через війну, показано щиру любов до України, на незалежність якої зазіхнула московська озброєна орда.

Зокрема, колективний збірник дитячих конкурсних віршів, оповідань, новел та публіцистики «Голос війни-2» Наталія Калиновська презентувала у муніципальних бібліотеках Львова, містах Самбір, Дрогобич, Трускавець, Борислав. На зустрічах з читачами та любителями книг говорила і про власні поетичні видання, у тому числі найновіше із серії «25 улюблених віршів», яке започаткувало і продовжує одне з авторитетних львівських видавництв «Каменяр».

Це не єдина відзнака Наталії Калиновської за її плідну творчу як письменниці та активну громадську діяльність. Вона удостоєна ордена «Слава Україні», медалей «За вірність національній ідеї», «За вірність заповітам Кобзаря», «За служіння мистецтву» тощо.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото Миколи Сенейка