logo
03/05
2 ...

У Львівському ветуніверситеті відбувся День відкритих дверей (ФОТО)

22-04-2024 11:58395

У Львівському ветуніверситеті відбувся День відкритих дверей (ФОТО)
Фото: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицього

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького – Університет із 240-річною історією на освітянській та культурній ниві, один із найдавніших університетів нашого міста та України. Тривалий час у його стінах готують висококваліфікованих фахівців, з ветеринарії, різних галузей харчової, переробної промисловості, сільського господарства, зокрема тваринництва, у сфері біотехнологій, фармації, біології, а також економіки, юриспруденції, педагогіки, екології, реабілітації та здоров’я людини тощо.

Про це повідомляє пресслужба Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

«21 квітня 2024 року ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького гостинно приймав усіх охочих стати частиною великої університетської спільноти. Абітурієнти мали змогу сформувати уявлення про наш заклад освіти з презентацій та свого роду візитівок факультетів і кафедр, що були доступні для перегляду у холі колонного корпусу. Вже тут можна було відчути дух нашої Almа mater, познайомитися з викладачами та теперішніми студентами Університету», – йдеться у повідомленні.

На урочистій частині Дня відкритих дверей з вітальним словом до присутніх звернувся виконувач обов’язків ректора, професор Іван Парубчак, зазначивши: «коли ми живемо в непростий час, тримати руку на пульсі, чути виклики суспільства, бачити сьогодення, з одного боку, і дивитися в майбутнє – надзвичайно важливо. Наш Університет відкриває нові освітні програми, нові спеціальності, що акцентують профільність нашого закладу вищої освіти – профільність ветеринарної медицини, біотехнологій. Навчаючись у нас, Ви зможете почерпнути від науково-педагогічного складу багато знань та перейняти практичний досвід, а ми у навчальному процесі від Вас черпаємо молодіжну енергію, креативність, надихаємося на використання новітніх підходів. Отож, прямуймо в майбутнє разом!».

Станом на сьогодні Університет готує спеціалістів за 36 освітніми програмами (14 за освітнім рівнем «Бакалавр», 22 за освітнім рівнем «Магістр»), де можна здобути фах за 16 спеціальностями. З короткою історією факультетів та презентаціями освітніх програм і спеціальностей майбутніх здобувачів освіти ознайомили їх очільники: Юрій Стронський – декан факультету ветеринарної медицини, Андрій Бойко – декан біолого-технологічного факультету, Галина Коваль – декан факультету харчових технологій та біотехнології, Олег Гримак – декан факультету економіки та менеджменту, Руслан Пеленьо – декан факультету громадського розвитку та здоров’я.

Своїми враженнями щодо навчання у ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького поділилися його випускники, котрі вже успішно застосовують здобуті знання у професійній діяльності, зокрема, Анастасія Зелінська, випускниця факультету ветеринарної медицини, зараз провідний менеджер ТЗОВ «Галичина-Захід», Сергій Добрянський, випускник біолого-технологічного факультету, представник компанії «Kormil», Уляна Драчук – випускниця факультету харчових технологій та біотехнології, а зараз завідувач кафедри м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, Надія Кухта – випускниця факультету економіки та менеджменту, керівник відділення Страхової компанії Уніка, Софія Петрощук – випускниця факультету громадського розвитку та здоров’я, аспірант кафедри фармації та біології. Отже, випускники ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького мають шанси успішно реалізуватися і як працівники чи керівники підприємств, і як бізнесмени, і як науковці чи викладачі.

Про студентське життя, молодіжні ініціативи та проєкти розповіли виконувач обов’язків колегії студентів Владислав Корженевський і виконувач обов’язків голови профкому студентів та аспірантів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького Святослав Пиндик.

Відповідальний секретар приймальної комісії Олена Кіндрат ознайомила майбутніх здобувачів про актуальні вимоги цьогорічної вступної кампанії та озвучила рекомендації щодо вступу до нашого закладу вищої освіти.

Мистецьким доповненням до знайомства з Університетом стали концертні номери Народної хорової капели студентів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького «Ватра», художнім керівником якої є Заслужений працівник культури України Тетяна Купчак, та Народного оркестру «Намисто», яким керує Відмінник освіти Олег Кузик.

На завершення дійства відбулася лотерея серед потенційних здобувачів освіти. Переможцям лотереї виконувач обов’язків ректора, професор Іван Парубчак вручив футболки та горнятка з логотипами та гаслами ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького.

«Усі присутні мали змогу відвідати факультети, у невимушеній атмосфері поспілкуватися з викладачами та теперішніми студентами, оглянути корпуси та територію університетського комплексу, поринути в атмосферу Університету.

Віримо, що наше знайомство, яке розпочалося сьогодні, допоможе абітурієнтам визначитися з вибором майбутнього фаху та прийняти рішення здобувати вищу освіту, розвиватися, формуватися як професіонали саме у нашому Університеті», – йдеться у повідомленні.

Leopolis.news