logo
03/05
02/05
2 ...

Пресофіцером ОК «Південь» стане речник ВМС Плетенчук

22-04-2024 13:361626

Пресофіцером ОК «Південь» стане речник ВМС Плетенчук
Фото: MEDIACENTER.ORG.UA

Об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня очолить речник Військово-морських сил капітан третього рангу Дмитро Плетенчук, він поєднуватиме обидві посади.

 

Про це Плетенчук повідомив у коментарі «Українській правді».

«Це вже не чутки. Приступаю до виконання обов’язків. Оформлення документів уже триває. Мені треба прийняти нову посаду, ознайомитися з нею, зі структурою роботи − на це піде якийсь час. Думаю, розпочати зможу з початку наступного тижня. Але якщо зможу цю структуру швидко переформатувати в той вигляд, в якому її бачу, то, може, і раніше», – Плетенчук.

На запитання, якою саме він бачить структуру пресцентру Сил оборони півдня, Плетенчук сказав: «В мене є досвід роботи з медіа більше 8 років. Це вже 13 посада в якості пресофіцера. В мене є власне бачення роботи. Журналісти, які працювали зі мною в Миколаївській і Херсонській області, в ВМС, знайомі з моїм стилем роботи. Він їх влаштовував».

Новий речник Сил оборони півдня запевнив, що і надалі буде намагатися «бути максимально відкритим і демократичним до преси».

Він також додав, що за ним зберігається і статус речника ВМС.

«Тому паралельно коментуватиму і питання ВМС», − підсумував Плетенчук.

Нагадаємо, низка журналістів звернулася до військового керівництва України з вимогою замінити керівницю об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк, адже вона «забороняє висвітлювати воєнні злочини росіян  та не дає показувати оборонців Херсонщини».

Сама Гуменюк заперечила викладені у заяві журналістів твердження.

18 квітня понад 150 медійників з України та з-за кордону звернулися до парламентського комітету з питань свободи слова із закликом про звільнення керівниці комунікацій Сил оборони півдня Наталі Гуменюк.

19 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що Наталю Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news