logo
03/05
02/05
2 ...

ФДМУ отримав в управління 49% мережі АЗС Shell

22-04-2024 16:50377

ФДМУ отримав в управління 49% мережі АЗС Shell
Фото: ілюстративне

В управління Фонду державного майна (ФДМУ) перейшли активи мережі автозаправок Shell в Україні.

 

Зокрема, йдеться про 49% частки ТОВ «Альянс Холдинг», яке керує компанією та належало екстопменеджеру «Роснефти» Едуарду Худайнатову, повідомив очільник ФДМУ Віталій Коваль.

Також в управління Фонду передано 100% частки в ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна», що володіє нафтобазою й нерухомістю.

«Наразі ФДМУ здійснює процес очищення цих активів від арештів і заборон з метою реєстрації права власності за державою. Нагадаю, отримані від продажу санкційного майна кошти буде спрямовано у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії РФ», – йдеться у дописі Коваля.

Едуард Худайнатов, колишній топменеджер російської державної компанії «Роснефть», є власником «Незалежної нафтогазової компанії». У червні 2022 року він потрапив під санкції Євросоюзу, а у жовтні 2022 року — під санкції України. Цьогоріч Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) постановив стягнути корпоративні права Худайнатова в українських компаніях в дохід держави.

Мережа АЗС Shell в Україні налічує 131 станцію. Заснована у 2008 році компаніями Shell (51%) та «Альянс Ойл Україна» (49%). Shell здійснювала управління мережею, натомість «Альянс Ойл Україна» постачала на АЗС нафтопродукти.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news