logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Держархів Львівщини оцифрував та опублікував 150 000 тисяч цінних історичних документів Львова

22-04-2024 17:04128

Держархів Львівщини оцифрував та опублікував 150 000 тисяч цінних історичних документів Львова

За підтримки Міжнародного альянсу із захисту спадщини в зонах конфлікту - ALIPH (ALIPH Foundation) та фірми «Архівні Інформаційні системи» в особі директора Кирила Віслобокова, оцифровано та опубліковано 150 000 документів Національного архівного фонду 2 оп.1 «Магістрат королівського столичного міста Львова».

Про це повідомляє Державний архів Львівської області.

Документи відділу будівельного нагляду Львівського міського Управління (Магістрату) містять плани будівництва, документи про реконструкцію, перепланування, поверхові плани, фасади на кожний будинок м. Львова та околиць за 1849-1939 рр. Окрім того в справах міститься переписка щодо надання дозволу на проведення тих чи інших робіт. Всі справи сформовані в алфавітному порядку назв вулиць станом на 1945 рік та представлені на електронному ресурсі Державного архіву Львівської області від літери «А» до літери «Г» на українській та польській мові.

 «В документах фонду наявна інформація про розбудову міста, креслення відомих львівських архітекторів таких як Левинський, Каслер, Боулік. Більша частина оцифрованих справ відноситься до австрійського періоду історії Львова, який став добою інтенсивної розбудови міста. Виняткова цінність документів, як історичного джерела полягає у тому, що вони документують усі зміни, які відбувалися з львівськими будівлями.

Дякуємо Міжнародному альянсу із захисту спадщини в зонах конфлікту - ALIPH та фірмі «Архівні Інформаційні системи» в особі директора Кирила Віслобокова за їхню підтримку та співпрацю у цьому надзвичайно важливому проєкті.» - підсумувала директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

Усі оцифровані справи сформовані в алфавітному порядку назв вулиць від літери «А» до літери «Г» станом на 1945 рік та доступні на електронній платформі «ARCHIUM» за наступним посиланням.

Leopolis.news