logo
03/05
02/05
01/05
2 ...

Податківці нагадали, що деклараційна кампанія триває до 1 травня

23-04-2024 15:01313

Податківці нагадали, що деклараційна кампанія триває до 1 травня
Фото: ілюстративне

Головне управління  ДПС у Львівській області нагадує, що кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2023 року, добігає кінця. Останній день подачі - 30 квітня 2024 року. 

Якщо громадяни потребують допомоги у заповненні та поданні декларації, можна звертатися до державних податкових інспекцій. 

Начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області Володимир Коваль нагадав, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. 

«У податковій Львівщини є перелік потенційних декларантів, тобто тих осіб, які мають подати декларацію про майновий стан та доходи. У Львівській області цьогоріч налічується близько 3 тисяч людей, які зобов’язані задекларувати свої доходи», - зауважив начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області .

Володимир Коваль нагадав, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають: 

- доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався; 

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (зокрема, від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам тощо); 

- спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; 

- доходи від продажу інвестиційних активів; 

- іноземні доходи.

Декларацію можна подати у податковій інспекції за місцем проживання чи за допомогою Електронного кабінету і задекларувати ті доходи.

Податківці закликають: «Шановні громадяни, виконайте свій конституційний обов’язок, подавши податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплативши  задекларовані суми податку на доходи фізичних осіб і військового збору - зробіть свій внесок у  фінансову підтримку держави!».

Leopolis.news