logo
03/05
2 ...

У львівському «Охматдиті» прооперували дитину зі складною поєднаною ортопедичною патологією

23-04-2024 15:57123

У львівському «Охматдиті» прооперували дитину зі складною поєднаною ортопедичною патологією
Фото: зі сторінки у Facebook

Мультидисциплінарна команда Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» успішно провела перший етап хірургічного лікування 7-річного хлопчика зі складною поєднаною ортопедичною патологією.

Про це повідомляється на сторінці медзакладу.

У Миколи виражена еквіно-каво-варусна деформація правої стопи (захворювання, при якому викривляється склепіння стопи. У такому стані відбувається нерівномірний перерозподіл навантаження, що припадає в основному на зовнішню частину стопи).

А ще деформація лівої стопи по типу «вертикальний таран» у поєднанні із вираженими кігтеподібними деформаціями пальців стопи, високим вивихом правого стегна з укороченням кінцівки до 5 см, вторинним сколіозом 2 ст. на фоні неврологічного захворювання із затримкою розвитку та порушенням когнітивних функцій.

Родина дитини знайшла нашого спеціаліста Олександра Королькова по відгуках та звернулася до нього по допомогу.

«Батьки дитини в силу певних причин звернулися по допомогу до Центру тоді, коли патологія опорно-рухової системи набула крайнього ступеню та унеможливлювала вертикальне пересування дитини. Окрім того, деформація стоп була настільки вираженою, що підібрати та одягнути дитині взуття було справжньою проблемою», - розповів Олександр Корольков.

Після всебічного обстеження дитини та консультацій з анестезіологами, було прийнято рішення про поетапне лікування. Спершу була проведена хірургічна корекція деформацій обох стоп та усунення деформацій пальців лівої стопи з фіксацією спицями та гіпсовими пов’язками.

Причому гіпсові пов’язки були сформовані таким чином, щоб компенсувати вкорочення правої нижньої кінцівки, що дозволило дитині через 1 тиждень після операції тренувати вертикальне положення з опорою на обидві нижні кінцівки, а через 3 тижні після операції почати ходьбу з опорою на обидві ніжки.

На другому етапі, через 2 місяці після першої операції, було знято гіпсові пов’язки, видалені спиці та проведено інтенсивний курс реабілітації в нашому Центрі. Паралельно з реабілітаційним лікуванням дитині виготовлені індивідуальні ортези, які дозволяють утримувати стопи у досягнутому коригованому стані.

Зараз хлопчик готується до чергового складного етапу хірургічного лікування з приводу вродженого вивиху стегна.

«Реабілітація у даному випадку ускладнюється наявною неврологічною патологією та затримкою розвитку, однак потребує постійних щоденних комплексних реабілітаційних заходів: розробки рухів у стопах, індивідуальне ортезування, місцеве лікування гелями та компресами, бальнео та грязелікування, ерготерапія, тренування на велотренажерах», - наголосив Олександр Корольков.

Бажаємо Миколці якнайшвидшого відновлення та міцного здоров'я!

Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news