logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

У Львівському театрі ляльок відбудеться прем’єра вистави 16+ «Атомна русалка»

23-04-2024 16:53222

У Львівському театрі ляльок відбудеться прем’єра вистави 16+ «Атомна русалка»

У Львівському театрі ляльок 25 та 26 квітня о 19:00 відбудеться прем’єра вистави «Атомна русалка» для дорослої аудиторії за п’єсою сучасного українського драматурга Андрія Бондаренка. 

 

Про це повідомляє пресслужба театру.

«Вистава складається з кількох історій героїв багатоквартирного будинку, які розповідають про нормальне життя у ненормальних умовах сьогодення. Сусід складає списки необхідних речей для виживання в часі війни та загрози ядерної атаки, але чи можна передбачити все і підготуватися до кожного можливого сценарію? Юля повертається додому до свого чоловіка після перебування у Європі. Сусідка згори вже звикла до темряви та самотності, аж раптом у двері стукає незнайомець у військовій формі, що прийшов на запах помідорів. Підвал будинку стає місцем для святкування весілля, проведення похорону та сусідської оргії. Вистава дає змогу зазирнути у думки та розмови персонажів, які відчувають на собі тиск реалій сьогодення та постійної загрози ядерного вибуху», – йдеться у повідомленні.

Творці вистави:

Драматург – Андрій Бондаренко 

Режисерка – Яна Титаренко 

Художниця – Інесса Кульчицька 

Композитор – Микола Лебедь 

Андрій Бондаренко – драматург, культуролог, доктор філософії, написав п’єсу «Атомна русалка» восени 2022 року. І вже через пів року, 18 березня 2023 р.,  її було поставлено у  німецькому театрі «Neue Buhne Senftenberg» в місті Зенфтенберг під назвою «Що ми чуємо в темряві». До вистави було залучено акторів Львівського театру ляльок, а точніше – аудіозаписи їхніх голосів, оскільки текст у виставі мав звучати двома мовами: німецькою та українською.  Саме після цього у головної режисерки Львівського театру ляльок Яни Титаренко, з’явилася ідея втілити п’єсу на рідній сцені. 

До команди творців долучилася знана художниця Інесса Кульчицька, яка розробила сценографію та ескізи ляльок. Центральним образом художнього рішення вистави за задумом художниці є теплиця, як простір, що дозволяє зберігати кисень та забезпечувати нормальне життя у ненормальних умовах. 

За задумом режисерки вистави Яни Титаренко актори у живому плані діють на рівні з ляльками, які дублюють персонажів, не маючи жодних ознак соціального образу. Візуально ляльки мають оголений дерев’яний каркас, будову людини, але не мають обличчя. Вони втілюють метафору стану невизначеності людини у час війни, яка втративши минуле перебуває у пошуку власного майбутнього.

Музику до вистави створив композитор та мультиінструменталіст Микола Лебедь, який у своїй творчості поєднує акустичну та електронну музику, польові записи та семплування. Різносторонність звукових проявів та вільний підхід музиканта до композиції, створили своєрідну музичну мову у виставі. 

У ролях – Ірина Остюк, Мар'яна Бовцайло, Олександр Довгань, Софія Мокрик та Валентин Гура.

Дата прем'єри вистави «Атомна русалка» присвячена до дня пам'яті аварії на Чорнобильській АЕС.

Квитки можна придбати за посиланням: https://lviv.kontramarka.ua/uk/atomna-rusalka-91773.html

Leopolis.news