logo
03/05
2 ...

У Львові італійський професор навчав українських медиків, як виявити неврологічні порушення у немовлят

23-04-2024 18:31143

У Львові італійський професор навчав українських медиків, як виявити неврологічні порушення у немовлят
Фото: пресслужба Львівської міської ради

У Першому медичному об‘єднанні Львова відбувся перший у західних областях України тренінг «Школа раннього втручання». П’ятиденні навчання для близько сотні неврологів, неонатологів, фізичних терапевтів та ерготерапевтів з понад десяти регіонів України безкоштовно провів провідний італійський спеціаліст – професор Андреа Гуззетта.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Методика, якій навчає Андреа Гуззетта, допоможе українським спеціалістам із перших днів життя малюків діагностувати неврологічні розлади. До прикладу, церебральний параліч. Раніше ці стани медики могли виявляти в дітей лише від першого року життя. А тепер, завдяки отриманим знанням, українські лікарі зможуть якомога раніше встановити дитині правильний діагноз та вжити необхідних заходів для запобігання розвитку розладу: призначити лікування, аби зменшити негативні прояви, або ж і повністю ліквідувати наслідки тих чи інших патологій.

«Під час тренінгу лікарі з Києва, Харкова, Дніпра та інших областей України освоїли провідні методи діагностики моторних та зорових порушень в новонароджених дітей. До цього дня в Україні цими методиками не володів ніхто, адже навчання з раннього втручання – надзвичайно дорогі в усьому світі. Професор Гуззетта зі своєї великої приязні та любові до України безкоштовно провів цей тренінг для наших медиків», - розповідає Яна Мартиненко, організаторка заходу, неврологиня Дитяча Лікарня Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

До слова, це вже третій візит Андреа Гуззетти до України.

Довідка

Андреа Гуззетта – доцент кафедри клінічної та експериментальної медицини, керівник лабораторії досліджень методик раннього втручання у новонароджених та немовлят Пізанського університету (Італія). Професор є акредитованим тренером від міжнародної організації GM Trust, а його спеціалізація – оцінка загальних рухів за методом Прехтла.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news